Eeva-Maria Kopp

Lyyrinen sopraano

Lyyrinen sopraano Eeva-Maria Kopp on vivahteikkaan ja moniulotteisen äänensä sekä vahvan muusikkoutensa saattelemana aloittanut uransa lupaavasti. 

Kopp on viime vuosina tehnyt ammatilliset debyyttinsä oopperalavoilla muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Vaasan Oopperassa, Suomalaisessa kamarioopperassa ja Helsingin juhlaviikoilla sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla. Liedmusiikin saralla tärkeitä esiintymisiä on ollut esimerkiksi Kangasniemen musiikkiviikoilla sekä Seinäjoen kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjassa.

Koppin ohjelmistossa on musiikkia monipuolisesti eri kieli- ja tyylialueilta, mutta erityisen luontaista hänelle on ranskalainen, venäläinen ja suomalainen laulumusiikki. Kopp on myös kysytty nykymusiikin esittäjä. Hänen esittämiään oopperarooleja ovat esimerkiksi Ingel (Jüri Reinvere: Puhdistus), Kaarina (Ilkka Kuusisto: Isänmaan tyttäret), Marja Niiranen (Uljas Pulkkis: Viisi naista kappelissa), Neiti KGB (Uljas Pulkkis: Kekkonen) sekä Elisetta (Domenico Cimarosa: Salainen avioliitto). Kantarepertuaarista Koppin ohjelmistossa ovat tulevaisuuden varalle muun muassa Pamina (Mozart: Taikahuilu), Fiordiligi (Mozart: Così fan tutte), Donna Elvira (Mozart: Don Giovanni), Marguerite (Gounod: Faust), Micaëla (Bizet: Carmen), Tatjana (Jevgeni Onegin) ja Liù (Puccini: Turandot).

Opiskeltuaan Sibelius-Akatemiassa (musiikin maisteri, 2007) ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa (musiikkipedagogi AMK, 2008) Aulikki Eerolan ja Jaakko Ryhäsen johdolla, Kopp on jatkanut lauluopintojaan Jaakko Ryhäsen ja Marjut Hannulan kanssa. Laulukilpailumenestyksestä mainittakoon Kangasniemen laulukilpailun 1. palkinto vuonna 2010 sekä Lappeenrannan laulukilpailun 3. palkinto vuonna 2013.

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin huippuartisteihimme