Mari Palo

Sopraano

Koskettava tulkitsija ja hurmaava lavatähti! Sopraano Mari Palo on monipuolinen ooppera- ja viihdelaulaja, joka tarttuu pohjalaisella otteella kaikkeen, mitä tekee.

Koulutus Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemia 2008.

Kilpailut ja tunnustukset – Lappeenrannan laulukilpailujen 3. palkinto ja Yleisradion erikoispalkinto vuonna 1999 sekä Merikanto-laulukilpailujen toinen palkinto vuonna 2001. Tasavallan Presidentin myöntämä Pro Finlandia -mitali 2019.

Työtehtäviä oopperoissa – Mari on vieraillut säännöllisesti kotimaisten alueoopperoiden produktioissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän on esiintynyt myös Den Norske Operassa Oslossa ja Leipzigin oopperassa.

Viihdettä ja lied-musiikkia – Lied-laulajana ja orkestereiden solistina Mari on esiintynyt ympäri maailmaa.  Hän on kysytty esiintyjä myös eri kamarimusiikkifestivaaleilla. Mari vierailee säännöllisesti muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina.

Suomen Kansallisoopperassa Mari on esiintynyt säännöllisestivuodesta 1999. Rooleina mm. Jaakko Kuusiston Jään Mona ja Richard Wagnerin Reininkullan Wellgunde. Taikahuilun Pamina, Figaron Häiden Kreivitär ja Barbarina, Carmenin Micaëla ja Frasquita, La Bohèmen Musetta, La Rondinen Bianca, Adriana Materin: Refka, Robin Hoodin Marian, Ovelan Ketun Kettu, The Rake’s Progressin Anne Trulove ja Indigon Myrna.

Muita rooleja – Mari on vieraillut myös Savonlinnan Oopperajuhlilla ja suomalaisissa alueoopperoissa, muun muassa seuraavissa rooleissa:

Anna Kareninan nimirooli, La Traviatan Violetta, Alvilda in Abon Alvilda, Kuninkaan Sormuksen Regina, Taipaleenjoen Kirsti, Eukko – Pidättekö vainajista? -oopperan Tyttö, Madame de Saden Anne, Voi Vietävä! -lastenoopperan Orava, Fitness-kevytoopperan Barbi, Koirien Kalevalan Tytti, Hui Kauhistus! -oopperan Neiti Sipsu, Seitsemän Koiraveljestä -oopperan Venla,  Abelard ja Heloïse -oopperan Heloïse, Iloisen lesken Hanna, Hannu ja Kerttu -oopperan Hannu, Carmenin Micaëla, Ratsumies-oopperan Anna ja Giudittan nimirooli.

Uutta ja tulevaa – Mari Palon tulevista rooleista mainittakoon kesän 2021 Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitettävä Jukka Linkolan ooppera Hiljaiset perivät maan, jossa hän laulaa Minna Croucherin roolin.

Tärkeimpiä julkaisuja Illan varjoon himmeään (2003), Mari Palo (2005) sekä Aulis Sallisen Barabbas dialogeja -teoksen levytys ja kantaesitys. Lisäksi Mari on vieraillut muun muassa Joulun Hohde -levyllä sekä Ilkka Kuusiston yksinlauluja sisältä -levyllä, yhdessä pianisti Tuula Hällströmin ja Waltteri Torikan kanssa (2019).

Tiesitkö?

Eläinrakas Mari on myös ratsastava laulunopettaja – joka tapailee ruuna Pedroa viikoittain!

Vinkki

Tilaa Mari ja pianisti Tuula Hällström virtuaalitapahtumasi lied-tähdiksi tai tarjoa yhteistyökumppaneillesi oopperan ja musikaalin klassikoita jazz-sovituksin. Lue lisää Diiva svengaa! -konsertista tästä!

Linkkejä

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin huippuartisteihimme