Osmo Ikonen

Laulaja-lauluntekijä & multi-instrumentalisti

Suomisoulin kuningas ja suosittu viihdeartisti! Maamme lahjakkaimpiin muusikoihin kuuluva Osmo Ikonen on musiikin vaatimaton monitaituri, joka tempaa yleisönsä mukaan ensi tahdeista.

Esiintymiset Oman soolouran lisäksi Osmo on moneen genreen taipuva, suosittu muusikko. Hänet tunnetaan muun muassa neljä kertaa Kultaisella Venlalla palkitun SuomiLOVE-ohjelman solistina ja sovittajana. Hän toimii myös Voice of Finlandin ja Tähdet Tähdet -kilpailun multi-instrumentalistina.

Työtehtäviä ja yhtyeitä – Osmo säveltää ja tuottaa musiikkia sekä soittaa ja laulaa useissa kokoonpanoissa – selloa Emma-palkitussa Oddarrang-jazzyhtyeessä, bassoa soul/funk-yhtye The Northern Governorsin riveissä ja koskettimia Sunrise Avenuessa.

Kilpailut – Osmo on osallistunut Suomen Euroviisukarsintojen lisäksi kansainvälisiin kilpailuihin ja esiintynyt sadoille miljoonille katsojille. Kappaleella Storm hän voitti Çeşme Song Contest -kilpailun 3. sijan Turkissa vuonna 2009. Asia New Singer Competition -kilpailu toi Kiinassa 3. sijan vuonna 2010 kappaleella Heaven or hell. Vuonna 2011 Osmo sijoittui viidenneksi Ukrainan
Crimea Music fest -kilpailuissa Veden alla -kappaleella.

Koulutus – Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemia.


Julkaisut – Single Leikitään et rakkaus ei voi kuolla (2020), albumit Stories From Within (2008), Heaven Or Hell Is Just A State Of Mind (2010), EP Let it Out (2015) sekä singlet Me ei mahduta samaan tilaan, Tuhat ja sata kertaa, Rubba Dubba Love, One day it will all make sense, What’ya think of that?, All by myself, Storm ja Diary.

Lisäksi Osmo on ollut kirjoittamassa ja tuottamassa musiikkia mm. Sunrise Avenuen, Elastisen, Anna Abreun, Cheekin ja Fintelligensin levyille.

Tiesitkö?

Osmo on todellinen monimuusikko – hänen instrumenttejaan ovat muun muassa laulu, koskettimet, basso, kitara, sello, viulu ja rummut.

Vinkki

Tilaa Osmo huippubändeineen eläväksi jukeboxiksi omiin juhliisi tai firman virtuaalitapahtumiin. Kysy lisää!

Linkkejä

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin huippuartisteihimme