Riikka Hakola

Sopraano

Riikka Hakola on maailman oopperalavoilla menestyneimpiä suomalaisia sopraanoita. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä yksityisesti Lontoossa, Wienissä, New Yorkissa ja Milanossa. Hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa Donizettin Lucia di Lammermoorin nimiroolissa 1990. Tämän jälkeen Riikka Hakolan on niittänyt mainetta yli 45 huomattavasssa oopperaroolissa kuten Violetta, Anna Bolena, Donna Anna, Arabella, Nedda ja Tosca.

Riikka Hakola debytoi USA:ssa Baltimore Opera Companyssä vuonna 1999. Tätä seurasivat debyytti New Yorkin Metropolitanin oopperan War and Peace -produktion Natashana Anna Netrebkon parina vuonna 2002 ja Don Giovannin Donna Annana Washingtonin Opera Companyssä vuonna 2003. Hakolan vierailut Moskovan Bolshoi-oopperassa, Dresdenin Semperopernissa, Bonnin ja Strasbourgin  oopperoissa, kuninkaallisissa oopperoissa Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa sekä oopperataloissa Ukrainassa, Brasiliassa, Macaossa ja Düsseldorfissa ovat olleet arvostelumenestyksiä. Riikka Hakola on ollut mukana kantaesittämässä useita suomalaisia oopperoita.

Hänen ohjelmistonsa sisältää lauluja ja orkesteriteoksia, joista useat on sävelletty hänen äänelleen. Vuonna 2004 hän lauloi Placido Domingon parina. Hänen viimeisimpiä töitään ovat Hanna Clavarin rooli Suomen Kansallisoopperan operetissa Iloinen Leski ja tammikuussa 2011 ensi-iltansa saanut Matti-Juhani Kyllösen pienoisooppera Tango Solo.

Riikka Hakola on tullut tunnetuksi erityisesti italialaisten oopperoiden vahvana tulkitsijana.

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin huippuartisteihimme