Fantastico Production logo valkoinen
Popkanteletar & laulaja-lauluntekijä

Ida Elina

Popkanteletar Ida Elina soittaa kannelta Helsingin tuomiokirkon kryptassa, kuva V-P Kangas
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Lighthouse

White Christmas / Let it Snow

Dancing Queen by ABBA – Acoustic Cover by Ida Elina

Evolution of Kantele

Popkanteletar & laulaja-lauluntekijä

Ida Elina

Uniikki ja ylistetty superviihdyttäjä! Ida Elina hurmaa kuulijansa perkussiivisella kanteleensoittotyylillään, heleällä äänellään ja säteilevällä karismallaan. Mielenkiintoa maailmalla herättävä persoona ja Suomi-lähettiläs, joka on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomailla.

Koulutus – Musiikin maisteri 2012 Sibelius-Akatemia. Opintoja Hokkaido University of Education -yliopistossa 2009–2010.

Kilpailut ja tunnustukset – Ida Elina on saanut työstään Evento Awards Vuoden Esiintyjä -palkinnon, Vuoden Kantele -tunnustuksen, radioiden Vuoden Joululevy -palkinnon sekä voittanut ensimmäisten kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan. Tuoreimpana tunnustuksena hän voitti yleisöäänestyksen Suomen Nuorkauppakamarin Vuoden nuori menestyjä 2021 -äänestyksessä.

Ohjelmisto – Klassisesta musiikista räväkkään poppiin, perinnemusiikkiin ja Ida Elinan omaan tuotantoon.

Kansainväliset kiertueet – Ida Elina on konsertoinut muun muassa Pekingissä, Shangaissa ja Hong Kongissa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi, tehnyt konserttikiertueet Yhdysvalloissa, Saksassa ja Japanissa, esiintynyt Lontoon Chelsea Flower Show’ssa, Belgiassa, Ranskassa sekä Kanadassa. Hän on myös konsertoinut ahkerasti Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä esiintynyt Grammy-voittaja John Lloyd Youngin kanssa.

Kotimaan työtehtäviä – Ida Elina on vuosien varrella esiintynyt lukuisille presidenteille ja eri maiden diplomaateille. Hän on säväyttänyt niin Linnan juhlien jatkoilla, Suuressa Journalistigaalassa, Helsingin Nordic Business Forumissa, Puoli Seitsemän -ohjelmassa, Urheilugaalassa, Kummien joulukonsertissa sekä useissa aamutelevisio-ohjelmissa.
Ida Elina on tehnyt Suomessa konserttikiertueet muun muassa Apulannan ja Heikki Silvennoisen kanssa. Syksyllä 2022 hän teki laajan 10-vuotisjuhlakiertueen eri puolilla Suomea. Esiintymisen lisäksi hän opettaa kanteleensoittajille ympäri Suomen omaa soittotekniikkaansa mestarikursseilla.

Tärkeimpiä julkaisuja Songs of freedom -albumi 2012, Game of my life -albumi 2018, Hello World 2015, Valoisaa joulua – Bright Christmas 2016. Saman taivaan alla -hyväntekeväisyyskappale Kongon lasten auttamiseksi 2019. Ida Elinan Youtube-kanavalla hänen musiikkivideoitaan seuraa liki 8000 tilaajaa eri puolilla maailmaa.

Ida Elina on yhteistyössä Readme-kustantamon kanssa julkaissut kirjan Ida Elina – Popkanteletar (2022), jossa hän valottaa kymmenvuotisen taiteilijataipaleensa vaiheita ja miten syntyi ilmiö Ida Elina.

Referenssit

”Ida Elina hurmasi päämme pyörryksiin taidokkaalla soitollaan, upealla laulullaan ja säteilevällä persoonallaan. Ainutlaatuinen esiintyjä, joka lumoaa yleisönsä ja nostaa takuulla tilaisuuden kuin tilaisuuden ihan uudelle tasolle.”

”Ida Elina hurmasi kansainvälisen tilaisuutemme kuuntelijat esiintymistaidoillaan ja musiikillaan ja sai karismallaan kaikki laulamaan mukana. Vieraamme saivat tietopläjäyksen kanteleesta ja sitä kautta suomalaisesta kulttuurihistoriasta. Upea esiintyjä!”

”Kantele sopii pophitteihin” – HS

”Uskomaton suomalaislahjakkuus villitsee Youtubessa” – Iltasanomat

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Ida Elina on myös oiva pianisti sekä moninkertainen Oulaisten kaupunginmestari 800 metrin juoksussa!

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tilaa Ida Elina asiakastilaisuuksiisi tai yrityksellesi räätälöitävän joulukonsertin tähdeksi. Hän yllättää vieraasi jopa japaniksi tai mandariinikiinaksi!

Ida Elina

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme