Fantastico Production logo valkoinen
Basso

Johann Tilli

Oopperalaulaja Johann Tilli
Basso

Johann Tilli

Basso Johann Tilli on vieraillut Savonlinnan Oopperajuhlilla vuodesta 1987 ja Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1993 alkaen. Mittavan kansainvälisen uran tehnyt Tilli on ollut kiinnitettynä Hampurin valtionoopperaan ja Düsseldorfin oopperaan ja tällä hetkellä hänellä on residenssisopimus Dresdenin valtionoopperaan.

Johann Tilliä on nähty ja kuultu kaikilla Keski-Euroopan merkittävillä oopperalavoilla, kuten Berliinin oopperataloissa, Zürichissä, Münchenin valtionoopperassa, Madridin Teatro Realissa sekä Bayreuthin musiikkijuhlilla, vain muutamia mainitaksemme. 1990 Johann Tillille myönnettiin ensimmäinen Martti Talvela -palkinto ja vuonna 2002 hän sai arvostetun Theo Adam -palkinnon erityisesti Wagner- roolien tulkinnoista.

Johann Tilli on tehnyt yhteistyötä maailmankuulujen kapellimestarien kuten Claudio Abbadon, Daniel Barenboimin, Semyon Bychkovin, Sir Andrew Davisin, Nicolaus Harnoncourtin, Wolfgang Sawallischin, Giuseppe Sinopolin, Jeffrey Taten ja Christian Thielemannin kanssa. Suomessa Johann Tilli tunnettaneen parhaiten ”Kolmen Basson” –kokoonpanosta, jossa kaksi muuta bassoa ovat Matti Salminen ja Jaakko Ryhänen. Kolmen basson konserteista on tehty myös sekä video- että CD –taltiointeja.Useat kansainväliset levy-yhtiöt ovat nauhoitteissaan vanginneet Johann Tillin komean bassoäänen kuultavaksi. Levytyksiä mm. Deutsche Grammophon, Sony Classical, Orfeo, Capriccio, Bis levy-yhtiöille.

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme