Fantastico Production logo valkoinen
Orkesteri

Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Kaartin Soittokunnan YouTube-soittolista

Orkesteri

Kaartin soittokunta

Puolustusvoimiemme edustussoittokunta, on nuorekas, moderni puhallinorkesteri. Tämä sotilaallisen täsmällinen soittokunta toivottaa soitollaan tervetulleiksi niin kuninkaalliset kuin muutkin korkeat vieraat. Puhallinorkesteri esiintyy yli 300 kertaa vuodessa ja pitää noin 40 konserttia.

Koko itsenäisyyden ajan on Kaartin soittokunnan tehtäviin kuulunut valtiollisten edustustehtävien hoitaminen. Koko historiansa ajan Kaartin soittokunta on ollut myös tiennäyttäjä suomalaiselle puhallinmusiikille. Kaartin soittokunta on ainut täysikokoinen ammattipuhallinorkesteri Suomessa. Soittokunnan vahvuus on kaksi kapellimestaria ja 43 muusikkoa. Kaartin soittokunnan soittimistoon kuuluvat kaikki sinfoniaorkesterin puhaltimet (pikkolohuilu, huilu, klarinetti, alttoklarinetti, bassoklarinetti, fagotti, saksofonit, trumpetit, käyrätorvet, pasuunat, baritonit, tuubat) sekä lyömäsoittimet.

Kaartin soittokunnan päällikkökapellimestarina on musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola. Soittokunnan kapellimestareina toimii musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Suuren puhallinorkesterin ja edustuskokoonpanon lisäksi soittokunnassa toimii kaksi pienempää puhallinorkesteria, Big Band, torviseitsikko, erilaisia kamarimusiikkikokoonpanoja sekä Kaartin Combo -tanssiorkesteri, joka on tullut tutuksi muun muassa predsidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanoton vieraiden tanssittajana.

Kaartin soittokunta

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme