Fantastico Production logo valkoinen
Mezzosopraano

Sari Nordqvist

Mezzosopraano Sari Nodqvist
Mezzosopraano

Sari Nordqvist

Oopperan ja orkesteriteosten laaja-alainen tulkitsija! Dramaattinen mezzosopraano Sari Nordqvist tunnetaan kypsistä tulkinnoistaan ja vahvasta alarekisteristään, joka on tuonut hänelle paljon työtehtäviä myös alttona. Omimmillaan hän on haastavissa rooleissa, jotka tekevät oikeutta syvän tulkitsijan koko laajalle äänialalle.

Koulutus – Musiikin maisteri 1999, Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelma.

Oopperarooleja vuodesta 1994 Porin, Turun, Tampereen ja Oulun alueoopperoissa, Opera Graalin ja Opera Cavan produktioissa sekä Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1999.
Rooleja – mm. Azucena (Trubaduuri), Clytemnestre (Ifigeneia Auliissa), Suzuki (Madame Butterfly), Ulrica (Naamiohuvit), Marilyn Klinghoffer (Klinghofferin kuolema), Bianca (Lucretian raiskaus), Toinen ja Kolmas nainen (Taikahuilu), Carmen (Carmen), Herodias (Salome), Maija Harri (Pohjalaisia), Ruhtinatar (Suor Angelica), Erda (Reininkulta ja Siegfried) ja Pasqualita (Doctor Atomic).

Kilpailut ja tunnustukset – Toinen palkinto Lappeenrannan laulukilpailussa 2002. Suomen Wagner-seuran stipendiaatti 2001. Suomen Oopperaliiton nimeämä Vuoden Oopperasolisti 1998 (Verdin Naamiohuvit-oopperan Ulrican roolista). Toinen palkinto Kangasniemen laulukilpailussa 1997.

Julkaisut – Mukana useissa levytyksissä muun muassa Pori Sinfoniettan, Turku Filharmonian ja Lahti Sinfonian kanssa. Esimerkiksi Jean Sibelius: Pelléas et Mélisande, Autrefois (Turku Filharmonia/Leif Segerstam ) NAXOS ja Pacius: Kaarle kuninkaan metsästys, Toinen hovineito ja Toinen talonpoikaistyttö (Pori Sinfonietta/Ari Rasilainen) NAXOS.

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Espoossa asuva Sari on myös laulupedagogi.

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tilaa Sari gaala- ja lied-konserttien solistiksi tai laajaa äänialaa ja kypsää tulkintaa vaativien orkesteriteosten tulkitsijaksi.

Sari Nordqvist

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme