Fantastico Production logo valkoinen
Sellisti

Seeli Toivio

Seeli Toivio ja sello
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Seelin kotisivut

Sellisti

Seeli Toivio

Seeli Toivio on aikamme suurimpia suomalaisia sellovirtuooseja. Seeli aloitti sellonsoiton 1980 Lahden Päijät-Hämeen konservatoriossa Jouko Paavolan oppilaana. Vuodesta 1988 hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Hannu Kiiskin, Marcel Bergmanin, Erkki Raution ja Martti Rousin oppilaana.

Ulkomailla Seeli on opiskellut Budapestin Liszt-Akatemiassa Miklós Perényin oppilaana 1990–1993 sekä Lontoon Royal Academy of Musicissa David Strangen oppilaana 1995–1998.Seelillä on sellodiplomit ja musiikin maisterin tutkinnot Royal Academy of Musicista 1998 (Dip. R.A.M., Postgraduate Performance) ja Sibelius-Akatemiasta 2003. Musiikin tohtoriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta joulukuussa 2009.

Seeli on esiintynyt Euroopassa, Aasiassa, USA:ssa ja Etelä-Afrikassa. Hän on tehnyt Japanissa 2 laajaa konserttikiertuetta, sekä konsertoinut solistina kotimaan lisäksi mm. Belgiassa ja Englannissa. Kotimaassa hän on esiintynyt mm. lukuisilla musiikkifestivaaleilla: mm. Lahden Urkuviikoilla, Espoon Urkuyö ja Aariassa, Tampere Biennalessa, Musica Novassa, Raahen musiikkiviikoilla, Kuhmoinen Kuhtuu -juhlilla, Kymijoen Lohisoitossa, sekä Hetan, Emäsalon, Kuhmon, Turun, Nauvon, Mäntän ja Heinäveden musiikkijuhlilla.

Sibelius-Akatemian Ensikonsertin hän piti menestyksellä marraskuussa 2004 veljensä, pianisti Kalle Toivion kanssa. Veljensä kanssa hän on esiintynyt kotimaan lisäksi mm. konserttikiertueella Japanissa, USA:ssa, Englannissa, Unkarissa, Tanskassa ja Espanjassa. Kotimaassa sisarusduo on esiintynyt mm. konserttikiertueilla 2006 ja 2007.Seeli esiintyy jatkuvasti useissa monipuolisissa kamariyhtyeissä. Viime vuosina hän on ahkerasti konsertoinut duo- ja triokokoonpanoissa mm. harpisti Lily-Marlene Puuseppin, kanteletaiteilija Hedi Viisman, viulisti Linda Hedlundin, huilisti Hanna Kinnusen, alttoviulisti Maya Egashiran, sopraano Jutta Holmbergin, saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalon sekä pianistien Risto-Matti Marinin ja Elisa Järven kanssa.Seeli on klassisen lisäksi myös tangoja ja rokkia esittävän Absolute Girls -selloyhtyeen jäsen. Seeli soittaa mielellään myös uusinta musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa mm. Musica Nova – ja Korvat auki! -festivaaleilla Helsingissä.

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme