Fantastico Production logo valkoinen
Tenori

Tero Harjunniemi

Tenori Tero Harjunniemi
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Chitarra Romana

O Sole Mio

Tenori

Tero Harjunniemi

Upean tenorin laajaan ohjelmistoon kuuluvat niin oopperat, operetit, musikaalit kuin myös kevyet italialaiset laulelmat sekä useat kirkolliset teokset – viihdemusiikkia unohtamatta.

Urapolku – Tero Harjunniemi aloitti musiikillisen uransa 10-vuotiaana laulamalla muutaman vuoden Pirkanpojat-poikakuorossa. Täysi-ikäiseksi tultuaan hän liittyi Lempäälän kamarikuoroon, jota johti tuolloin tenori Hannes Östermann. Hannes toimi Teron ensimmäisenä laulunopettajana ja innoittajana useita vuosia.

Harjunniemi opiskeli Tampereen Konservatoriossa vuonna 1994 ja 1997–2001 pääaineenaan laulu, opettajinaan Reijo Toivokoski ja Petri Antikainen. Yksityisellä puolella hänellä on ollut opettajina mm. Irina Gavrilovici, Jaakko Ryhänen ja Italiassa Francesco Marcacci. Tampereen Oopperakuorossa hän lauloi 1999–2005. Tero on suorittanut myös useita mestarikursseja eri puolilla Suomea.

Roolit – Tero Harjunniemi on esiintynyt useissa rooleissa eri konserttitaloissa. Näistä mainittakoon mm. – Tampereen Ooppera: mm. Simon Boccanegra, kapteeni (Verdi), Aida, sanansaattaja (Verdi), Don Carlos, Conte di Lerma (Verdi) 2001–2009, Madame Butterfly, Yamadori (Puccini) 2013 kevät, Nabucco, Abdallo (Verdi) 2015 kevät
– Tampereen Komediateatteri: Forever Plaid -musikaali, Jinx (Stuart Ross) 2005
– Porin Ooppera: Iloinen Leski, Camille de Rosillon (Lehár) 2006, The Fairy Queen, Oberon (Purcel) 2011
– Kokkolan Ooppera: Lepakko, Alfred (Johann Strauss) 2007
– Moving Spinto Theater, Helsinki: L’enfant Prodigue, Tuhlaajapoika (Debussy) 2007
– Kotkan Kaupunginteatteri: Jazztyttö-musikaali, Mikael (Sajakorpi/Hyvärinen) 2008–2009
– Suomen Kansallisooppera: debyytti Aleksis Kivi, Kuku (Rautavaara) 2009, Koululaisooppera Auringonkukat, Vincent van Gogh (Almila/Itkonen) 2009–2013, Oopperan kummitus, Raoul (Webber) 2015 syksy ja 2016 kevät
– Oulun Ooppera: Oopperaduo Cavalleria Rusticana, Turiddu (Mascagni) ja Gianni Schicchi, Rinuccio (Puccini) 2010
– Ooppera Bravo, Kuopion musiikkikeskus: Sevillan Parturi, Almaviva (Rossini) 2012
– Vaasan Ooppera, Vaasan Kaupunginteatteri: Iloinen Leski, Camille de Rosillon 2013 kevät
– Tampereen Teatteri: Les Miserables, Jean Valjean 2013 syksy ja 2014 kevät

Oma yhtye – Tero on säveltänyt ja kirjoittanut kappaleita kitaralle 90-luvulta lähtien ja vuonna 2014 kesällä hän kokosi viisihenkisen kokoonpanon nimeltään Tero Harjunniemi – Unplugged. Kokoonpanossa soitti myöhemmin Teron (kitara, laulu) lisäksi hänen molemmat poikansa – vanhempi poika Jere (Cajun-rumpulaatikko) ja nuorempi poika Topi (taustalaulu) – Antero Kulju (kontrabasso, taustalaulu), Petri Burmoi (toinen kitara) sekä Tony Sikström (piano/saksofoni). Tyylisuuntaa olisi silloin voinut kuvailla esim. sofistikoituneeksi popiksi, laulukielenä suomi. Yhtye esiintyi Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä syksyllä 2014 ja keväällä 2015. Syksyllä 2015 julkaistiin levy, jonka julkistamiskonsertti pidettiin Tampere-talossa.

Kuvat: Miisa Kaartinen

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Tero Harjunniemi valmistui rakennusarkkitehdiksi 1992. Hän on suunnitellut mm. Ylöjärven kaupungin Leija-kirjaston. Jatko-opinnot Tampereen Teknillisessä Korkeakoulussa vaihtuivat kuitenkin musiikin.

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tilaa Tero Harjunniemi yksityis- tai yritystilaisuuteesi vaikkapa laulavaksi tarjoilijaksi.

Tero Harjunniemi

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme