Total Cello Ensemble

Selloyhtye

Uniikki kuuden huippusellistin yhtye kaataa musiikillisia raja-aitoja klassisesta viihteeseen. Selloilla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumaavien tangojen vietäväksi – selloja säästämättä, laadusta tinkimättä.

Yhtyeen synty – Total Cello Ensemblen perusti sellisti-sellonsoiton opettaja Hannu Kiiski vuonna 1994 Sibelius-Akatemian selloluokkansa oppilaista vastapainoksi klassisen musiikin opiskelijan usein sangen yksinäiselle puurtamiselle. TCE-kokoonpanoon on vuosien varrella kuulunut kaikkiaan 36 soittajaa.

Ohjelmisto – TCE:lla on laaja ohjelmisto klassisesta kevyeen musiikkiin – omaleimaisia show-numeroita unohtamatta. Myös uusia sävellyksiä ja sovituksia tehdään yhtyeelle koko ajan. Total Cello Ensemble on sovittanut sekä klassista että viihdemusiikkia kokonaisuudeksi, jossa sellon ilmaisuasteikko ja sointimaailma laajenevat ennennäkemättömiin mittoihin. Muusikot voivat osoittaa, kuinka kuudella sellolla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumavien tangosovitusten vietäväksi.

Yhtyeen hulvaton Total Cello Show esittelee suomalaista maabrändiä Sibeliuksen Jääkärinmarssista Lapin erämaajärven äänimaisemaan. Niin suomalaiset ja argentiinalaiset tangot kuin tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttävään muotoon. 

Esiintymiset – TCE:llä on ollut yhteensä viitisen sataa esiintymistä muun muassa eri yrityksissä ja lukuisilla festivaaleilla. Yhtyeen kanssa ovat esiintyneet esim. Mari Palo, Marzi Nyman, Soile Isokoski ja Niko Kumpuvaara.

Itsenäisyypäivänä 2016 TCE esiintyi Linnan juhlissa. ”Ehkä soitamme bravuurikappaleemme Formula Unon myös Linnassa, onhan Suomi nyt kolme ja puolikertainen maailmanmestari”, Hannu Kiiski kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, ja viittaa puolikkaalla Nico Rosbergin tuoreeseen maailmanmestaruuteen. ”Mutta illan aluksi soitamme paljon Sibeliusta ja suomalaisia tangoja. Soitamme kaksi pitkää settiä, eli käytännössä niin kauan kuin vieraita riittää.” Presidenttipari kutsui yhtyeen vuonna 2022 esiintymään sotiemme veteraaneille ja lotille Presidentinlinnassa järjestettyyn itsenäisyyspäivän juhlaan.

Total Cello Ensemblen sellistit

Hannu Kiiski
Tuomas Ylinen
Tuomas Lehto
Tomas Nuñez-Garcés
Samuli Peltonen
Jussi Vähälä

Yhtyeen Primus Motor Hannu Kiiski toimii Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtorina. Tuomas Ylinen on Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti. Tuomas Lehto ja Tomas Nuñez-Garcés ovat Radion sinfoniaorkesterin soolosellistejä. Samuli Peltonen ja Jussi Vähälä ovat Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellistejä. 

Total Cello Ensemble on julkaissut 2014 levyn First – yhdessä sopraano Marjukka Tepposen kanssa. Levyllä on mm. Jean Sibeliuksen, Manuel de Fallan, Astor Piazzollan, Toivo Kärjen ja Pjotor Tchaikovskin musiikkia.

Tiesitkö?

TCE:n riveistä nousi aikoinaan sellistejä metallimusiikkiyhtye Apocalypticaan Eicca Toppisen johdolla.

Vinkki

Tilaa Total Cello Ensemble tilaisuuteesi ja hämmästy, miten monipuoliseen musiikkiin sello todella taipuu huippusellistien käsissä!

Linkkejä

Aram Khachaturian: Sapelitanssi baletista Gajane

Astor Piazzolla: Milonga de la Anunciación (Maria de Buenos Aires)

Jean Sibelius: Jääkärien marssi ja Impromtu

Formula Uno

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin huippuartisteihimme