Fantastico Production logo valkoinen
Selloyhtye

Total Cello Ensemble

Total Cello Ensemble konsertoi Turun tuomiokirkossa tammikuussa 2024
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Aram Khachaturian: Sapelitanssi baletista Gajane

Astor Piazzolla: Milonga de la Anunciación (Maria de Buenos Aires)

Jean Sibelius: Jääkärien marssi ja Impromtu

Formula Uno

Selloyhtye

Total Cello Ensemble

Kuuden huippusellistin uniikki yhtye kaataa musiikillisia raja-aitoja klassisesta viihteeseen. Selloilla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumaavien tangojen vietäväksi – 30 vuotta selloja säästämättä, laadusta tinkimättä!

Yhtyeen synty – Total Cello Ensemblen perusti sellisti-sellonsoiton opettaja, lehtori emeritus Hannu Kiiski vuonna 1994 Sibelius-Akatemian selloluokkansa oppilaista vastapainoksi klassisen musiikin opiskelijan usein sangen yksinäiselle puurtamiselle. TCE-kokoonpanoon on vuosien varrella kuulunut kaikkiaan 36 soittajaa.

Ohjelmisto – TCE:lla on laaja ohjelmisto klassisesta kevyeen musiikkiin – omaleimaisia show-numeroita unohtamatta. Myös uusia sävellyksiä ja sovituksia tehdään yhtyeelle koko ajan. Total Cello Ensemble on sovittanut sekä klassista että viihdemusiikkia kokonaisuudeksi, jossa sellon ilmaisuasteikko ja sointimaailma laajenevat ennennäkemättömiin mittoihin. Muusikot voivat osoittaa, kuinka kuudella sellolla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumavien tangosovitusten vietäväksi.

Total Cello Show – yhtyeen hulvattoman esityksen ohjelmisto esittelee suomalaista maabrändiä Sibeliuksen Jääkärinmarssista Lapin erämaajärven äänimaisemaan. Niin suomalaiset ja argentiinalaiset tangot kuin tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttävään muotoonsa. 

Esiintymiset – TCE:llä on ollut yhteensä noin viisisataa esiintymistä muun muassa eri yrityksissä ja lukuisilla festivaaleilla. Yhtyeen kanssa ovat esiintyneet esim. sopraanot Soile Isokoski, Mari Palo ja Marjukka Tepponen, mezzosopraano Essi Luttinen, kitaristi Marzi Nyman ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara. Yhtyeen pienoiskonsertit ovat juhlistaneet myös useiden yksityishenkilöiden merkkipäiviä tai muita juhlallisuuksia.

Juhlavuoden konsertit

Katso Total Cello Ensemblen juhlavuoden konsertit › tästä.

Onhan se huikeaa, millä kuuntelevalla taituruudella sellistit kappaleita tulkitsevat. Instrumentaalisen taituruuden lisäksi minua puhuttelivat muusikoista huokuva soittamisen ilo sekä arvostus musiikkia ja toisiaan kohtaan. Kuten läpi koko ohjelman, näissä tulkinnoissa jokaisella sellistillä oli hetkensä, ja lämpimänä ja täyteläisenä soivasta kudoksesta nousi esille herkullisen hienovaraisia yksityiskohtia. Osansa soinnin jaloudessa on satoja vuosia vanhoilla arvosoittimilla. Ohjelman puolesta jokaiselle kuulijalle jotakin, mutta iho kananlihalle kaikille.
– toimittaja Aija Haapalainen, arvostelu Katedraali soi! -avajaiskonsertista, Turun Sanomat 6.2.2024

Total Cello Ensemblen esiintyminen täytti kaikki odotukset! Vieraani olivat häkellyksissään upeasta konsertista. Itse tämän tiesinkin, koska näin heidän esiintymisensä vuosi sitten työnantajani järjestämissä pikkujouluissa. 
– Heidi Leino, Pöytyä

Itsenäisyyspäivänä 2016 TCE esiintyi Linnan juhlissa. ”Ehkä soitamme bravuurikappaleemme Formula Unon myös Linnassa, onhan Suomi nyt kolme ja puolikertainen maailmanmestari”, Hannu Kiiski kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, ja viittaa puolikkaalla Nico Rosbergin tuoreeseen maailmanmestaruuteen. ”Mutta illan aluksi soitamme paljon Sibeliusta ja suomalaisia tangoja. Soitamme kaksi pitkää settiä, eli käytännössä niin kauan kuin vieraita riittää.” Presidenttipari kutsui yhtyeen vuonna 2022 esiintymään sotiemme veteraaneille ja lotille Presidentinlinnassa järjestettyyn itsenäisyyspäivän juhlaan.

Total Cello Ensemblen ensilevy 2014

First – yhdessä sopraano Marjukka Tepposen kanssa. Levyllä on mm. Jean Sibeliuksen, Manuel de Fallan, Astor Piazzollan, Toivo Kärjen ja Pjotor Tchaikovskin musiikkia.

Total Cello Ensemblen sellistit

Hannu Kiiski, yhtyeen Primus Motor, lehtori emeritus – Pro Finlandia -mitalilla 2023 palkittu uraauurtavasta työstään musiikin hyväksi – toimii Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtorina. 
Tuomas Ylinen Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti
Tuomas Lehto ja Tomas Nuñez Radion sinfoniaorkesterin soolosellistejä
Samuli Peltonen ja Jussi Vähälä Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellistejä. 

Esiintymistiedustelut
Liisa Kapanen
liisa.kapanen@fantasticoproduction.fi | +358 40 562 0235

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

TCE:n riveistä nousi aikoinaan sellistejä metallimusiikkiyhtye Apocalypticaan Eicca Toppisen johdolla. Kokoonpanossa ovat soittaneet joko pidempi aikaisina jäseninä tai keikkavierailijoina myös Perttu Kivilaakso, Susanna Mälkki, Jaakko Paarvala, Antero Manninen, Helen Lindén ja Tibor Bogányi sekä monia muita loistavia sellistejä.

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tilaa Total Cello Ensemble tilaisuuteesi, hämmästy itse asiakkaasi tai omien vieraittesi kanssa, miten monipuoliseen musiikkiin sello todella taipuu huippusellistien käsissä!

Total Cello Ensemble

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme