Fantastico Production logo valkoinen
Pianisti

Tuula Hällström

Pianisti Tuula Hällström
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Joulutarina

Sinulle

Tuulan omat kotisivut

Pianisti

Tuula Hällström

Intohimoinen lied-pianisti ja laajojen sävelkirjojen vahva ilmaisija! Tuula Hällström tunnetaan laulukilpailujen arvostettuna vakiopianistina ja laajan ohjelmiston tulkitsijana.

Koulutus – Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemian pianodiplomi 2003.

Kilpailut ja tunnustukset – Poleenin lied-pianistikilpailun voitto 1999 ja Kamarimusiikkikilpailu Juvenalian voitto viulisti Anna Kahanpään kanssa 1995. Ilmari Hannikainen -pianokilpailun toinen sija 1996. Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotinen taiteilija-apuraha 2012.

Työtehtäviä  ̶  Vakituinen pianisti Timo Mustakallio -laulukilpailuissa, Lappeenrannan laulukilpailuissa, Kangasniemen laulukilpailuissa, Sibelius-laulukilpailuissa sekä kansainvälisissä Mirjam Helin -laulukilpailuissa. Suosittu pianisti myös oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla. Sibelius-Akatemian laulumusiikinosaston tuntiopettaja.

Esiintymiset  ̶  Tuula on konsertoinut useimpien Suomen merkittävimpien musiikkijuhlien lisäksi myös muun muassa Ruotsissa, Italiassa, Virossa, Puolassa, Englannissa, Unkarissa, USA:ssa, Venäjällä ja Japanissa.

Ohjelmisto ̶  Laajan lied-ohjelmiston lisäksi hänen repertuaariinsa kuuluu ooppera- ja operettimusiikkia sekä kevyttä musiikkia. Hän on konsertoinut viimeksi muun muassa Reetta Haaviston, Tuuli Takalan, Mari Palon, Kristian Lindroosin, Waltteri Torikan ja Essi Luttisen kanssa.

Julkaisuja Songs of Late Summer (basso Sami Luttisen kanssa), Tuulia (sopraano Tuuli Takalan kanssa), Ilkka Kuusisto – lauluja ( sopraano Mari Palon ja baritoni Waltteri Torikan kanssa) ja Joulutarina (tenori Juho Punkerin ja kertoja Eija Ahvon kanssa). 

Referenssejä ”Hällström antaa pianotekstuurien kulkea vahvoina laululinjan yllä kuin ajan virran – Heiniön kaarimaisessa sarjassa hellästi solisten, KilpisenPär Lagerkvistinrunoihin säveltämissä lauluissa napakammin, ekspressiivisiä ja vaalean klassisia juonteita esiin tuoden. Valon ja pimeyden vaihtelu välittyy hyvin.” – Rondo

”Pianisti Tuula Hällström osoitti merkittävää herkkyyttä konsertissa kuulluille lukuisille ja vaihteleville mielialoille.” – HS

“Hällström maalasi Faurén Verlaine-lauluissa pastellisävyisin rokokoo-vedoin saaden kielisoittimet pärisemään ja puiston lehväkaton humisemaan. Hän vaihteli väriskaalaa ja sivellinkokoa lakkaamatta, eikä harmaata hetkeä ollut. Faurén Aprés un rêve-laulun pianoversiossa sekä Oskar Merikannon Romanssissa op.12 hän vyörytti kuulijoiden ympärille romanttisia äänimassoja kontrastiksi hienovaraisemmalle lied-musisoinnille.” – Classical Source / Lontoo

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Tuula Hällström on myös näytellyt Jaakko Kuusiston säveltämässä Makuukamarioopperassa!

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tutustu Tuulan valmiisiin konserttipaketteihin!

”Valoa ikkunassa” – Näyttämömusiikin klassikoita ja kotimaisia ikivihreitä, yhteistyössä sopraano Mari Palon kanssa. Mari ja Tuula ovat ilahduttaneet kuulijoita yhteismusisoinnillaan niin gaalakonserteissa, levyllä kuin lied-illoissa – meillä ja maailmalla. 

”Elämälle!” – Oskar Merikannon yksinlauluja ja soolopianosävellyksiä. Konserttia on striimattu Musiikkitalon suurelta lavalta ja kuultu Yle:n radiolähetyksissä. Yhteistyössä baritoni Kristian Lindroosin kanssa.

”Joulutarina” – Perinteisiä suomalaisia joululauluja ja harvinaisia helmiä uusin sovituksin. Konsertti perustuu ihastuneen vastaanoton saaneeseen Joulutarina-levyyn, joka julkaistiin UNICEFin Lapsen oikeuksien juhlakonsertissa 2019. Yhteistyössä tenori Juho Punkerin ja kertoja Eija Ahvon kanssa.

Ludvig van Beethoven – Oodi Elolle – Konsertissa Beethovenin elämä avautuu kuulijoille kirjeiden, anekdoottien ja puhuttelevan musiikin kautta. Yhteistyössä sopraano Reetta Haaviston kanssa.

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme