Fantastico Production logo valkoinen
Mezzosopraano

Essi Luttinen

Mezzosopraano Essi Luttinen
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Essin Mezzo Soprano YouTube-kanava

Classical Essi YouTube-kanava

Parrasvaloissa ja paljon muuta

Mezzosopraano

Essi Luttinen

Ilmeikäs ja lumoava eläytyjä! Palkittu ja ylistetty Essi Luttinen on hämmästyttävän monialainen ja ilmaisuvoimainen mezzosopraano. Hänen laaja ohjelmistonsa ulottuu varhaisesta barokista viihdemusiikkiin ja nykyoopperaan.

Koulutus – Musiikin maisteri 2005, (Sibelius-Akatemin oopperakoulutus). Oopperadiplomeja ja musiikkiopintoja vuosina 1996–2004: The Benjamin Britten International Opera School, Royal College of Music ja Turun Konservatorio.

Kilpailut ja tunnustukset – Merikanto-laulukilpailun voitto ja Karita Mattila -palkinto vuonna 2005. Lappeenrannan Valtakunnallisten Laulukilpailujen toinen sija 2006 . Uuden musiikin kilpailun 3. sija 2015.

Ooppera- ja operettirooleja Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla, Bergen Nasjionale Opera’ssa, Oulun, Turun, Jyväskylän, Tampereen ja Vaasan oopperoissa sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla. Lukuisia rooleja Carmenista Sevillan Parturin Rosinaan ja Cosí van tutten Dorabellaan.

Viihdettä, oratorioita ja nykymusiikkia – Uuden musiikin kilpailussa ja Tähdet tähdet -ohjelmassakin hurmannut Essi on suosittu esiintyjä konserttisaleissa ja musiikkiteattereissa. Ohjelmistossa on paljon nykyteosten kantaesityksiä.

Referenssit ”Essi Luttinen är en av våra mestklingande och skådespelarmässigt inteligentaste mezzosopraner, som konstruktivt kompletterar det mångfasetterade vokala uttrycket med en uttrycksfull mimik och gestik.” ( Mats Liljeroos/ HBL)

”Solistijoukon ehdoton tähti on Essi Luttisen Dorabella. Hän samastuu aistikkaaseen hahmoonsa niin täysin, ettei reaktioita tarvitse näytellä. Laulussa on sointikauneutta ja ilmeikkyyttä.”( Harri Kuusisaari/Rondo)

”Dorabellan roolin tekevä mezzosopraano Essi Luttinen suoriutui tehtävästään sellaisella vuorenvarmalla osaamisella ja musikaalisella syvällisyydellä, että hän voisi esittää tämän tehtävän millä näyttämöllä hyvänsä. Tulkinta on kerrassaan lumoava.” (Matti Lehtonen/ TS)

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Uusia konsepteja luova Essi Luttinen on Ooppera Skaalan ja Qvidja Eventsin taiteellinen johtaja.

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tilaa valovoimainen Essi virtuaalitapahtumasi nykyoopperatähdeksi tai tosielämän rakkauslaulujen tulkitsijaksi – yhdessä puolisonsa, pianisti Petri Haapasalon kanssa.

Essi Luttinen

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme