Fantastico Production logo valkoinen
Basso-baritoni

Juha Uusitalo

Basso-baritoni Juha Uusitalo
Basso-baritoni

Juha Uusitalo

Juha Uusitalo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta diplomihuilistiksi. Hän ehtikin soittaa huilua Suomen suurimmissa orkestereissa ennen laulajanuransa alkua, viimeksi Suomen Kansallisoopperassa. Ensimmäiset oopperaroolit olivat Sibelius-Akatemian oppilastöitä. Vaasan oopperan ja Ilmajoen musiikkijuhlien kautta Juha Uusitalo debytoi laulajana Suomen Kansallisoopperan lavalla vuonna 1998.

Kansainväliseen tietoisuuteen Juha Uusitalo nousi Tirolin musiikkijuhlilla 1999, jossa hän lauloi Wagnerin Siegfriedissä Gustav Kuhnin johdolla Wandererin roolin. Huomio Euroopan merkittävimmissä oopperataloissa lisääntyi edelleen, kun hänet kutsuttiin laulamaan Baijerin valtionoopperaan Müncheniin Wagnerin Reininkultaan ja Jumalten tuhoon Zubin Mehtan johdolla.

Wagnerin Lentävä hollantilainen on ollut Juha Uusitalon tähän mennessä eniten esittämä rooli. Hän on laulanut sen kaikissa merkittävimmissä oopperataloissa, joista viime aikoina tietoisuuteen on noussut varsinkin arvostettu Konwitschnyn ohjaus Baijerin valtionoopperassa. Juha Uusitalo on laulanut arvostetussa Wienin Valtionoopperassa sen uuden Ring-sarjan pääjumala Wotanin roolin.

Juha Uusitalon kalenteri täyttyy tällä hetkellä vuosiksi eteenpäin paljolti Wagnerin oopperoista. Wagnerin suurimmat bassobaritoniroolit, kuten Ring-sarjan Wotan ja Wanderer, Lentävän hollantilaisen nimirooli ja Parsifalin Amfortas toistuvat aikataulussa useasti. Lisäksi Lohengrinin Thelramund ja Mestarilaulajien Hans Sachs ovat opettelun alla. Raskaan sarjan roolien ei kuitenkaan pidä antaa hämätä kuulijaa, sillä Juha Uusitalo osaa myös herkutella komiikalla, kuten La Cenerentolan Don Magnificona tai Falstaffin nimiroolissa.

Tällä kaudella Juha Uusitalo esiintyy mm. Suomen Kansallisoopperan, New Yorkin Metropolitanin, Chicagon lyyrisen oopperan, Berliinin Deutche Operin, Wienin valtionoopperan sekä Valencian oopperan näyttämöillä. Vuoden 2010 esiintymisistä mainittakoon debyytti Covent Gardenissa Toscan Scarpiana, sekä Lentävän hollantilaisen nimirooli New Yorkin Metropolitan Oopperassa.

Oopperoiden lisäksi Juha Uusitalo on kysytty sinfoniaorkestereiden solisti ja lied-laulaja. Hänellä onkin kattava konserttiohjelmisto. Konserttilavoja ovat Suomessa olleet muun muassa Tampere-talo, Helsingin Juhlaviikot ja Espoon Urkuyö & Aaria. Ulkomailla hän on laulanut muun muassa Galician, Washingtonin ja Islannin sinfoniaorkestereiden sekä Lontoon filharmonisen orkesterin solistina.

Juha Uusitalo työskentelee säännöllisesti maailman huippukapellimestareiden kanssa. Heistä mainittakoon mm. Sakari Oramo, Jukka-Pekka Saraste, Leif Segerstam, sir Colin Davis, James Levine, Zubin Mehta, Michael Tilson Thomas ja Franz Welser-Möst.

Hänen rooleihinsa kuuluvat mm. Beethovenin Fidelion Don Pizzarro; Bizen Carmenin Escamillo, Puccinin Gianni Schicchin nimirooli, Lännen tytön Jack Rance ja Toscan Scarpia; Rossinin La Cenerentolan Don Magnifico; Saint-Saens’n Samson and Dalilan Dagonin ylipappi; Straussin Salomen Johannes Kastaja; Verdin Falstaffin ja Macbethin nimiroolit, Otellon Jago, Trubaduurin Kreivi Luna; Wagnerin Lentävän hollantilaisen nimirooli, Parsifalin Amfortas, Ring-sarjan Wotan/Wanderer sekä Tristanin ja Isolden Kurwenal.

Fantastico Production Oy Ltd, välittää  Juha Uusitalon esiintymisiä vain Suomessa.

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme