Fantastico Production logo valkoinen
Viihdeartisti

Sakari Kukko

Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Konevitsan kirkonkellot

 

Viihdeartisti

Sakari Kukko

Koen huippuhetkiä miltei päivittäin, kun musiikki alkaa elää minussa ja nostaa taivaisiin, maankuulu pelimanni Sakari Kukko sanoo. Laulusta ja viulun soitosta aloittaneen muusikon taipaleelle tulivat myöhemmin mukaan sähkökitara, huilu, saksofoni ja piano. Kukko on tullut tunnetuksi erityisesti etnovaikutteisesta musiikistaan ja ennen kaikkea Piirpauke-yhtyeen perustamisesta.

Musiikin sekatyömies – joka harrasti ja opiskeli musiikkia monipuolisesti jo lapsena kotikaupungissaan Kajaanissa. Hän aloitti julkiset esiintymisensä poikasopraanona noin 7-vuotiaana.

Saavuttuaan Helsinkiin opiskelemaan hän löysi parissa vuodessa paikkansa jazz-, rock- ja klassisen konserttimusiikin huippukokoonpanoissa usein vierailevana solistina – RSO, HKO, Suomen kansallisooppera, Radion (YLE) Jazzorkesteri, Jukka Tolonen Band, Edward Vesala Ensemble – sekä lukemattomissa studiosessioissa kaikissa genreissä.

Elinikäistä opiskelua – Sakari Kukko aloitti 70-luvun puolessa välissä muiden musiikkikulttuureiden opiskelun, joka vei hänet eri puolille maailmaa. Näin hän tuli jo varhain tutuksi monenlaisen musiikin ja muusikoiden kanssa. Monista heistä on sittemmin tullut maailmankuuluja maidensa kulttuurilähettiläitä – Youssou Ndour, Aster Aweke, Mahmoud Ahmed, Okay Temiz…

Kukko on jatkanut opintojaan näihin päiviin asti. Uusin aluevaltaus on koronan siivittämä soolokonserttiprojekti, joka kattaa monenlaista musiikkia eri instrumentein.

Piirpauke – maamme suosituin instrumentaalibändi kautta aikojen. Kukko perusti 21-vuotiaana legendaarisen yhtyeen, joka on siitä lähtien konsertoinut ja levyttänyt aktiivisesti lukuunottamatta koronavuotta 2021. Debyyttialbumia on myyty enemmän kuin mitään muuta pelkästään soitinmusiikkia sisältävää pitkäsoittoa.

Debyyttilevyn kansi

Satoja konsertteja ympäri maailmaa pian 50 vuotta! Yhtye on yksi eniten ulkomailla konsertoineista instrumentaalikokoonpanoistamme. Keski-Euroopassa 14 vuotta putkeen pitkiä kiertueita kilpaillen menestyksekkäästi maailman huippunimien – kuten Miles Davis, Astor Piazzola ja Nirvana – kanssa samoilla areenoilla.

Piirpauke on julkaissut uransa aikana peräti 19 studioalbumia ja soittanut satoja konsertteja Suomessa ja ympäri maailmaa. Yhtye on vuosien varrella esiintynyt mm. Pori Jazzin, Ruisrockin ja Provinssirockin päälavoilla sekä Roskilden festivaaleilla Tanskassa.

Bändi palaa alkuaikojen kvartettikokoonpanoon ja esittää klassikoita vuosien varrelta unohtamatta Konevitsan kirkonkellot -kestohittiä, jota soitetaan edelleen etenkin radion toivekonserteissa. 

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Sakari Kukko on pikkupoikana toiminut myös mannekiinina.

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tarjoa asiakkaille Piirpauke-ilta ja heittäydy alkuperäisen kvartettikokoonpanon nostalgisen musiikin tunnelmaan? Ota yhteyttä ja tee varaus!

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme