Teemu Hämäläinen

Kapellimestari

Teemu Hämäläisen muusikon ura on alkanut viulistina. Yhteistyö suomalaisen jazzin suurmiehen, Juhani Aaltosen kanssa vei Hämäläisen johtamaan ja liidaamaan ammattiorkestereita. Aloitettuaan orkesterinjohdon opinnot professori Jorma Panulan johdolla – aluksi yksityisesti ja sittemmin Panula-Akatemiassa sekä kansainvälisillä mestarikursseilla – Hämäläisen työt ovat siirtyneet enenevässä määrin orkesteripultista kapellimestarin korokkeelle. Panulan ohella keskeisiä vaikuttajia Hämäläisen kapellimestarin uralla ovat olleet myös hänen mentorinaan toimiva yhdysvaltalainen John Nelson sekä Jukka-Pekka Saraste.

Teemu Hämäläinen toimii Sinfonietta Fortisin (ent. E-ensemble kamariorkesteri) taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina. Hän on vieraillut johtamassa kotimaisia orkestereita sekä johtanut kansainvälisillä mestarikursseilla mm. Shanghain oopperan orkesteria ja Tsekeissä Janacek filharmoniaa. Viimeaikojen ohjelmistosta mainittakoon mm. vierailu Tapiola Sinfoniettan kapellimestarina, Aarre Merikannon 2. viulukonserton esitykset Sibelius-Akatemian viuluprofessori Kaija Saariketun kanssa sekä Leevi Madetojan 2. sinfonian esitykset ja englantilaisen Peter Bannisterin uuden teoksen Miserere kantaesitys.

Kapellimestarina Hämäläinen on tehnyt yhteistyötä erityisesti kansainvälisesti tunnetuimpien laulusolistiemme kanssa, kuten mm. sopraanot Johanna Rusanen-Kartano, Mari Palo, Helena Juntunen, Tuuli Lindeberg ja mezzosopraano Melis Jaatinen sekä tenorit Tuomas Katajala, Jyrki Anttila ja bassot Jaakko Ryhänen ja Esa Ruuttunen.

Teemu Hämäläinen on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa myös erilaisia ohjelmakokonaisuuksia, muun muassa
– Joutsikki – Sibelius näyttämöllä – säveltäjä Jean Sibeliuksen harvoin kuultua hienovireistä ja rikasta näyttämömusiikkia, joka herää loistoonsa rikastaessaan tarinaa, jota varten se on sävelletty.

Linkkejä

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin huippuartisteihimme