Fantastico Production logo valkoinen
Kapellimestari

Teemu Hämäläinen

Kapellimestari Teemu Hämäläisen muotokuva
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Teemun omat kotisivut

Kapellimestari

Teemu Hämäläinen

Teemu Hämäläisen muusikon ura alkoi viulistina. Yhteistyö suomalaisen jazzin suurmiehen, Juhani Aaltosen kanssa vei Hämäläisen johtamaan ja liidaamaan ammattiorkestereita. Aloitettuaan orkesterinjohdon opinnot professori Jorma Panulan johdolla, Hämäläisen työt ovat siirtyneet enenevässä määrin kapellimestarin korokkeelle. Panulan ohella keskeisenä vaikuttajana Hämäläisen kapellimestarin uralla on ollut myös hänen mentorinaan toiminut yhdysvaltalainen kapellimestari John Nelson.

Kapellimestari Teemu Hämäläinen toimii Sinfonietta Fortisin (ent. E-ensemble) taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina. Oman orkesterin lisäksi hän on vieraillut johtamassa kotimaisia orkestereita sekä johtanut ulkomailla mm. kansainvälisillä mestarikursseilla Shanghain oopperan orkesteria ja Tsekeissä Janacek filharmoniaa. Myös nuorten muusikoiden orkesterikoulutus on hänelle läheinen asia.

Perinteisen orkesteriohjelmiston lisäksi Teemu Hämäläinen on johtanut niin oopperaa kuin musikaaleja, kirkkomusiikkiteoksia, uusien orkesteriteosten kantaesityksiä sekä tehnyt ns. cross-over yhteistyötä mm. popkanteletar Ida Elinan sekä edellä mainitun jazzvirtuoosi Juhani Aaltosen kanssa. Aaltosen kanssa Hämäläinen on levyttänyt Carmina sacra -äänitteen, jossa yhdistyvät Aaltosen jazzhenkiset improvisaatiot ja jousiorkesteri. Hämäläinen on myös sovittanut ja orkestroinut runsaasti niin klassisempaa – mm. Brahms: Vier ernste Gesänge op. 121 ja Grieg: Sechs Lieder op. 48) – kuin kevyempääkin ohjelmistoa. 

Yhteistyö – kapellimestarina Hämäläinen on tehnyt yhteistyötä erityisesti kansainvälisesti tunnetuimpien laulusolistiemme kanssa – mm. sopraanot Johanna Rusanen-Kartano, Mari Palo, Helena Juntunen, Tuuli Lindeberg, Kaisa Ranta ja mezzosopraano Melis Jaatinen sekä tenorit Tuomas Katajala ja Jyrki Anttila sekä bassot Jaakko Ryhänen ja Esa Ruuttunen. 

Viime aikojen ohjelmistosta mainittakoon mm. Helsingin oopperakesä -festivaalilla menestyksekkäästi Opera Fortisin kanssa esitetty PH Nordgrenin kamariooppera Den svarte munken (Musta munkki).

Teemu Hämäläinen

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme