Fantastico Production logo valkoinen
Tenori, viihdelaulaja

Tomi Metsäketo

Tomi Metsäketo promokuva
Linkkejä-kuvake

Linkkejä

Tenori, viihdelaulaja

Tomi Metsäketo

Upeaääninen tenori Tomi Metsäketo on taitava ja monipuolinen musiikin huippuammattilainen. Hänen ohjelmistonsa sisältää viihdemusiikin klassikoita, italialaisia laulelmia ja serenadeja sekä musikaaleista ja oopperoista tunnettuja lauluja.

Opinnot – Tomi Metsäketo on opiskellut musiikkia jo ala-asteen musiikkiluokasta lähtien, jonka jälkeen opinnot jatkuivat mm. Sibelius-lukiossa, Helsingin Konservatoriossa ja myöhemmin Sibelius-Akatemiassa ja Italiassa. Syksyllä 1998 hänet valittiin European Union Opera -ohjelmaan, joka sisälsi mm. mestarikursseja,  luentoja ja konsertteja Baden-Badenissa ja Pariisissa. Opintoihin on kuulunut myös laulukursseja Roomassa Maestro Tina Scapinin johdolla useampaan otteeseen.

Monessa mukana – Tomi Metsäketo on uransa aikana esiintynyt 80-luvulla Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa poikasolistina kuten myös solistisissa tehtävissä vuosikymmenen ajan maineikkaassa Cantores Minores -kuorossa.

Estraadit tutuiksi – mm. Helsingin Kaupunginteatterin menestysmusikaali ”Les Misérables” ja ”The Sound of Music” sekä Svenska Teaternin ”Me and My Girl” -musikaali, Hartwall Areenalla Odysseuksen päärooli musikaalissa Calypso – Tarina Jumalattaresta. Tomia kuultiin Walt Disneyn Bambi-piirroselokuvan juhla-DVD:llä uuden suomenkielisen dubbauksen myötä. Hän tulkitsee mm. kauniin ”Rakkauden laulu” -kappaleen (eng. Love Is A Song). Keskeinen Franz Josefin rooli Turun Kaupunginteatterissa Michael Kunzen ja Sylvester Levayn suurmusikaalissa Elisabeth. Elisabeth-musikaali kertoo Itävalta-Unkarin keisarinnan Elisabethin – Sissin – elämästä.

Useita kiertueita – Tuliset tenorit yhdessä Jyrki Anttilan ja Pentti Hietasen kanssa ja Sopraanot Metsäkedolla yhdessä Maria Lundin, Päivi Pylvänäisen ja Maija Ruuskasen kanssa sekä Wieniläisverta, Sinun omasi, Tangon 7 veljestä, Mambo Italiano ja Besame Mucho, Spellbound-näytös ja Kuului laulu enkelten -kiertue yhdessä Saara Aallon kanssa.

Levytyksiä – esikoisalbumi Primo (Warner Music), joka toi Tomille myös Emma-ehdokkuuden vuoden 2002 debyyttialbumina. Hän oli ehdolla Emma-palkinnon saajaksi myös vuoden miesartistina samaisena vuonna. Albumi Tummaa samettia ilmestyi lokakuussa 2004 ja ylitti kultalevyrajan reilussa kuukaudessa. Albumi oli Emma-ehdokkaana vuoden 2004 iskelmäalbumina. Kesällä 2005 Tomi ja San Remo -laulukilpailun voittaja Laura Bono nauhoittivat dueton Oggi Ti Amo. Tomin kolmas pitkäsoitto Eternamente julkaistiin toukokuussa 2006.

Kilpailuja – Keväällä 2006 Tomi kilpaili Eternamente Maria -kappaleella Suomen Euroviisujen finaalissa sijoittuen upeasti 2. sijalle! Hän oli mukana Tanssii Tähtien kanssa -kisassa (MTV3) tanssija Sanna Hirvaskarin parina. Pari valittiin voittajiksi suorassa TV-lähetyksessä 30.4.2006!

Yli 100 000 levyä myynyt suosikkilaulaja on ollut ehdolla Emma-palkinnon saajaksi kolmesti.

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Tomi hallitsee italiankieliset kuolemattomat laulelmat ja serenadit, joita hän on esittänyt mm. kiertueellaan Mambo Italiano – italialainen ilta.

Vinkki-kuvake

Vinkki

Tilaa yritysjuhliisi tai asiakaskonsertiksi James Bond -teemainen Licence To Love -konsertti.

Tomi Metsäketo

Kuvagalleria

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme