Fantastico Production logo valkoinen

Blogi

Millainen on hyvä logo?

Logokimara

”Hyvä logo kuvastaa aidosti yritystä ja välittää sen sanoman visuaalisesti. Sen pitäisi olla selkeä, mutta samalla mieleenpainuva ja mielenkiintoinen. Jokaisen yrityksen logon suunnittelu on yksilöllistä. Paras hetki on se, kun näen asiakkaideni kokevan ”ahaa”-elämyksen ja huomaan kuinka he aidosti näkevät logon omaksensa”, Fantastico Production Oy:n logon graafinen suunnittelija Jasmin Teeriaho kertoo.

Millainen prosessi yrityksen logon suunnittelu on?

”Jokaisen yrityksen logon suunnittelu on yksilöllistä. Pyrin olemaan asiakkaisiin mahdollisimman paljon yhteydessä, jotta pääsen kuulemaan heidän mieltymyksistään ja näkemyksistään yrityksestä. Usein asiakkaat kertovat tietämättään paljon “rivien välissä”. Aivoriihivaiheessa kirjoitan sanoja ja ajatuksia ylös. Joskus aloitan logon luomisen pensseli kädessä, joskus suoraan tietokoneella.  Luova prosessi on aina mielessä, joskus inspiraatio tulee salilla tai metrossa istuessa.

Paras hetki on se, kun näen asiakkaideni kokevan ”ahaa”-elämyksen ja huomaan kuinka he aidosti näkevät logon omaksensa.”

Millaiset logot ovat nyt ”in”?

”Totta kai trendejä on aina. Tällä hetkellä näkee paljon leikkisiä, käsinkirjoitettuja typografioita sekä myös äärimmäisen pelkistettyjä logoja. Tämä taas vahvistaa sen, kuinka yksilöllisiä logonsuunnitteluprosessit ovat.”

www.jasminteeriaho.com
teeriaho@bu.edu

Katso kaikki artikkelimme