Helsingin Joulunavaus

Helsingin vanhimpiin jouluperinteisiin kuuluvat Aleksanterinkadun jouluvalot sytytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1949, jolloin kadun varren kauppiaat halusivat ilahduttaa sodanjälkeisistä raskaista ajoista toipuvia kaupunkilaisia.

Milloin?

22.11.2020

Alkaa klo 15:00

Missä?

Senaatintori, Helsinki

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Helsingin joulukausi avataan Senaatintorilla uudistuneen konseptin mukaisesti sunnuntaina 22.11. alkaen klo 15.00. Senaatintorilta tai verkon kautta voi seurata Tuomiokirkon portailla esiintyvien useiden tähtiartistien jouluisia musiikkiesityksiä sekä tarinan siitä, kuka sytytti Joulukadun valot tänä vuonna. Paikalla ovat Joulupukki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Tapahtuma lähetetään suorana verkossa useiden kanavien kautta, jolloin siihen voi osallistua vaikka omalta kotisohvaltaan – turvallisesti. Suorat lähetykset tulevat Helsinki-kanavalta, Nelosen Ruutu Live:stä ja ISTV:stä.

Helsingin joulukauden avajaisissa nähdään ohjaaja Taavi Vartian uutuuselokuvasta Pertsa ja Kilu tutut päähenkilöt Pertsa ja Kilu seikkailemassa tapahtumalavalla. Vartia on käsikirjoittanut avajaisshow’n, jossa ovat mukana Nelonen Median Vain Elämää -ohjelman artisteista Arja Koriseva ja Mariska sekä myös Ida Elina, joka soittaa jouluista pop-musiikkia kanteleella ja trumpettivirtuoosi Kalevi Louhivuoren luotsaama Free Fall Collective.

– Kaupunkijouluun liittyy monia perinteitä, joista Joulukatu Helsingissä on vanhimpia. Monille sukupolville Joulukadun avajaisista on tullut se hetki, joka avaa virallisen joulunodotuksen. Vaikka vietämme tänä vuonna joulua poikkeuksellisissa olosuhteissa, on hienoa, että Joulukadun perinnettä voidaan kuitenkin jatkaa, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Avajaisten yhteydessä järjestetään perinteiset hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset, joista on ostettavissa muun muassa jouluisia herkkuja ja järjestöjen omia tuotteita.

Jouluparaatin sijaan toteutetaan jouluinen Ikkunapolku. Lisätiedot tapahtuman ohjelmasta sekä Ikkunapolusta löydät tapahtuman sivuilta Helsingin Joulunavaus.

Hyvän Tahdon Torilla on hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset, jossa on tarjolla mm. joulupuuroa, glögiä ja järjestöjen omia tuotteita. Fantastico Production Oy on tänä vuonna tuottamassa tämän hienon perinteisen tapahtuman striimattavaa lavaohjelmaa.

Aikataulu

13.00   Hyvän Tahdon Torin myyntikojut avautuvat
15.00   Avajaisohjelma Tuomiokirkon edustalla
– Esiintyjinä mm. Arja Koriseva, Mariska ja Ida Elina
– Lavalla nähdään pormestarin ja Joulupukin lisäksi myös Pertsa ja Kilu -hahmot
– Tapahtuman juontaa Mikko Suursalmi
16.00   Pormestari Jan Vapaavuori julistaa valtakunnallisen joulukauden virallisesti avatuksi 

Tutustu muihinkin tapahtumiimme