Urkuyö & Aaria -festivaali 2021

Urkuyö ja Aarian ainutlaatuisissa myöhäisillan konserteissa voit nauttia koko kesän korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta keskiaikaisessa kivikirkossa – Espoon tuomiokirkossa. Laulu-, urku-, kamari- ja orkesterimusiikin huippuesiintyjät luovat unohtumattomia elämyksiä tunnelmallisissa kesäilloissa historiallisen kulttuurimaiseman keskellä.

Milloin?

03.06.

 - 28.08.2021

Missä?

Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Espoolaista Urkuyö ja Aaria -festivaalia on järjestetty vuodesta 1986 lähtien – tänä kesänä jo 36. festivaali. Vuosien aikana tapahtuma on kasvanut seurakunnan musiikkityön piirissä syntyneestä urkumusiikkisarjasta laajasti arvostetuksi monipuoliseksi musiikkifestivaaliksi, joka tunnetaan korkeatasoisista esiintyjistään. Urkuyö ja Aaria -festivaalin ohjelman perustana on taidemusiikki liedeistä ja urkumusiikista kirkkomusiikin suurteoksiin. Konserteissa on voinut lisäksi kuulla esiintyjiä kansanmusiikista tangoon ja jazziin – laadusta milloinkaan tinkimättä.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii elokuun 2021 loppuun saakka pianisti ja kapellimestari Erkki Korhonen. Uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tenori Tuomas Katajala, jonka kolmivuotiskausi alkaa 1.9.2021.

Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Fantastico Production Oy, Keikalla.fi ja Lippu.fi.

Tutustu muihinkin tapahtumiimme