Fantastico Production logo valkoinen

Blogi

Työharjoittelussa Fantastico Productionissa

Työharjoittelija Oona Polari

Olin innostunut matkapalveluiden tuottamisesta, sillä ajatus elämysten ja tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta on aina kiinnostanut minua. Olen aiemmin työskennellyt ravintola-alalla ja ollut monissa tapahtumissa mukana – toivoen, että jonain päivänä saisin itse olla tuottamassa niitä.
Hain harjoitteluun Fantastico Productionille, koska yritys ja sen työntekijät vaikuttivat mielenkiintoisilta ja ajattelin, että pienessä tiimissä pääsisin varmasti oppimaan mahdollisimman monipuolisesti tuotantoalasta.

Tiimin vastaanotto oli mitä parhain, ja harjoittelujaksooni oli varauduttu uskomattoman hyvin. Sain harjoitteluni ajaksi selkeän suunnitelman, johon lisäsimme työtehtäviä pitkin jaksoa. Fantastico-tiimi otti minut alusta asti tosissaan, olo oli kuin osalla tiimiä.

Jakson aikana olin mukana monissa palavereissa, joissa minulle kerrottiin yrityksen toiminnasta ja toimintatavoista. Pääsin ideoimaan yrityksen nettisivujen uudistuksia, päivittämään somea, vaikuttamaan uutiskirjeisiin ja luomaan yritykselle uutta sosiaalisen median kanavaa. Olin mukana tapahtumissa ja opin miten paljon työtä ja suunnittelua yhden tapahtuman eteen tehdään, jotta saadaan luotua ikimuistoinen elämys.

Kokonaisuudessaan opin mitä kaikkea tapahtumatuottajan työ pitää sisällään ja miten monesta eri asiasta ja tiimin yhteistyöstä syntyy toimiva yritys. Alaa harkitsevien kannattaa muistaa, että tapahtumatuottajan työ on hektistä ja vaatii vahvaa organisointia, yhteistyötaitoja ja paineensietokykyä. Työssä tarvitaan myös rohkeaa päätöksentekoa, pitkäjänteisyyttä ja luovuutta. Tapahtumatuottajan työpäivät eivät koskaan ole samanlaisia ja juuri se tekee työstä mielenkiintoisen. Työviikkoon saattaa kuulua tapahtuman suunnittelun lisäksi lukuisia palavereita, kohdekäyntejä, asiakastapaamisia, tarjousten tekoa ja pyyntöjä, sosiaalisen median kanavien hallintaa ja markkinointia.

Parasta harjoittelujaksossani oli upea tiimini, yhteiset palaverit, tapahtumat sekä mukavat tutustumiskäynnit. Mielestäni opin tästä alasta juuri niin monipuolisesti kuin toivoinkin. Sain tärkeitä työtehtäviä hoidettavakseni ja näin läheltä mitä kaikkea ohjelma- ja tapahtumatuotanto pitää sisällään. Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti työskennellä tämän alan parissa ja jatkaa opintojani pidemmälle.

Haluan kiittää koko Fantasticon ihanaa tiimiä tästä mahdollisuudesta. En olisi osannut toivoa osaavimpia ja opettavaisempia ihmisiä ympärilleni.

Oona Polari

Kuva: Tutustumiskäynnillä Lonnan saaressa

Katso kaikki artikkelimme