Fantastico Production logo valkoinen
Viihdeartisti, tanssija

Jorma Uotinen

Viihdetaiteilija Jorma Uotinen, kuva Mika Toivanen
Viihdeartisti, tanssija

Jorma Uotinen

Jorma Uotinen on tanssija, laulaja ja koreografi. Hän on toiminut taiteellisena johtajana Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä 1987–1990, Suomen Kansallisbaletissa 1992–2001 sekä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla vuodesta 2002 lähtien. Hänelle myönnettiin professorin arvonimi toukokuussa 2012.

Tanssijana ja koreografina Uotinen on toiminut Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1970 alkaen useissa eri tanssiryhmissä. Hän on saanut urallaan useita suomalaisia ja kansainvälisiä palkintoja sekä kunniamainintoja.

Vuodesta 2006 lähtien Uotinen on toiminut Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina. Hän on esiintynyt myös laulajana. Vuonna 1998 hän julkaisi Tunteiden taivas -albumin ja vuonna 2006 Sentimental Secrets -albumin. Tämän lisäksi hän teki laulun Zarkus Poussan kanssa Jokainen vieras on laulun arvoinen -televisiosarjassa. Jorma Uotinen on esiintynyt myös ääninäyttelijänä mm. Rottatuille-elokuvan suomenkielisessä versiossa.

Jorma Uotinen esiintyy sekä konsertoi oman Trio Avec -orkesterinsa kanssa. Orkesterissa soittavat Jari Hakkarainen (piano), Helena Plathán (sello) sekä Petri Ikkelä (haitari/bandoneon). Pienimuotoisissa tilaisuuksissa esiintyminen on mahdollinen säestäjän kanssa.

Tutustu myös Uotisen ja hänen muusikkoystäviensä ohjelmistoihin
Jorma Uotinen ¡TANGO!
Jorma Uotinen & Trio Avec

Kuva Mika Toivanen

Tiesitkö-kuvake

Tiesitkö?

Mielenkiintoinen Jorma Uotinen ¡TANGO! -draamakonsertti on kerännyt konserttisalit täyteen eri puolilla Suomea. Lue lisää › ¡TANGO!

Vinkki-kuvake

Vinkki

Jorma Uotinen on asiakasiltasi tai yritysjuhliesi viihdyttäjä vailla vertaa – joko yksin tai laulaja Helena Lindgrenin kanssa, säestäjänä pianisti tai Trio Avec!

Pyydä tarjous

Yhteydenottolomake

Tutustu muihinkin
huippuartisteihimme