Laura Pyrrön ohjelmissa tunnelmat vaihtelevat aina Berliinin savuisista kapakoista Karjalan laulumaille.
Chanson & kabaree
Huumaava aikamatka 1900-luvun alkupuolelle! Tunnelmat vaihtuvat Berliinin savuisista kapakoista aina Seinen rannoille Pariisiin ja New Yorkin ja Broadwayn säihkeeseen. Mukana paljon tunnettuja lauluja – mm. Puukko-Mackie, Itke en lemmen tähden, Warum, La Vie en rose, Padam padam, New York New York – ja lisäksi harvinaisempia helmiä. Säveltäjänimiä mm. Kurt Weill, Cole Porter, Benjamin Britten, Erik Satie, Theo Mackeben. Suurin osa lauluista esitetään suomeksi, mutta kuullan myös englantia, ranskaa ja saksaa.
Laura juontaa konsertin ja kertoolauluihin liittyviä tarinoita. Tätä kokonaisuutta hän on esittänyt hieman varioiden jo monen vuoden ajan mm. Kansallisteatterin Lavaklubilla ja Aino Acktén Kamarifestivaalilla Helsingissä, Taidekeskus Honkahovissa Mäntässä ja Kuokkalan kartanossa Jyväskylässä.
The Singing Twenties – Laulava 20-luku
Konsertti koostuu 1920-luvun suosituimmista kappaleista ja tarinoista niihin liittyen. Konsertissa kuullaan mm. Whispering, I wanna be loved by you, Ma – he’s making eyes at me (Mama, tuo mies mua tuijottaa), You’re the cream in my coffee, It all depends on you jne.
Tämä on todellinen hyvänmielen ohjelma, ja jatsahtavammat rytmit saavat jalankin vipattamaan.
Let’s Fall in Love!
Ei väliä, oletko piikatyttö Karjalasta, viehkeä mamselli Pariisista vaiko mustalaisprinsessa Unkarista. Kaikkia kiehtoo ja piinaa yksi ja sama asia – rakkaus. Konsertissa pureudutaan ikiaikaiseen myyttiin niin kansanlaulujen, ooppera- ja operettiaarioiden kuin kepeämpien laulelmienkin muodossa. Tunteet heittelevät onnenhuumasta epätoivoon ja kostonhimoon – huumoria unohtamatta!
Du bist wie eine blume – Kevätkukkasia
Konsertin ohjelmassa on keväästä, kesästä, kukista ja luonnon puhkeamisesta kertovia lauluja ja ooppera-aarioita. Paljon Merikantoa ja Sibeliusta, lisäksi mm. Melartinia, Schubertia, Wolfia, Puccinia, Mascagnia. Kaunista, kohottavaa ja hymyilevää musiikkia kevääseen!
Ainon ääni
Konsertti koostuu Jean Sibeliuksen yksinlauluista ja hänen vaimonsa Aino Sibeliuksen kirjeistä matkoilla olevalle puolisolleen. Aino Sibeliuksen rakkaastaan huolehtiva ja kannustava ääni kantautuu kirjeiden välityksellä kuulijalle ja luo siteen säveltäjän musiikkiin ja hänen maailmaansa. Kirjeet kertovat onnesta, ristiriidoista ja perhe-elämästä. Musiikin ja kirjeiden synteesi avaa näkökulman elämään suuren taiteilijan rinnalla. Konsertin yksinlaulut on sävelletty vuosien 1881-1917 aikana. Mukana on Sibeliuksen kuuluisimpia yksinlauluja, mm. Flickan kom ifrån sin älsklings möte, Demanten på marssnön, Var det en dröm?, mutta myös harvemmin kuultua ohjelmistoa. Kirjeet ajoittuvat vuosille 1890–1931.
Sopraano Laura Pyrrö ja pianisti Tiina Korhonen johdattavat kuulijat Jean Sibeliuksen laulujen maailmaan, ja näyttelijä Tiia Louste antaa äänen kansallissäveltäjän puolisolle Aino Sibeliukselle.
Noin tunnin mittaisen esityksen on ohjannut Kari Heiskanen. Kantaesityksensä Ainon ääni sai kesällä 2009 Savonlinnasalissa, ja sitä on esitetty myös mm. Jyväskylän Kesässä, Oulaisten musiikkiviikoilla, Lahden Sibelius-festivaalilla ja Finlandsinstitutetissa Tukholmassa.
Yleisön ja lehdistön vastaanotto on ollut erittäin innostunutta.
Yö on tyyni
Kansanomaisia säveliä Karjalasta Pohjanmaan kautta Unkariin ja Tatravuoriston hämyihin. Perinteisten, klassiselle laulajalle sovitettujen suomalaisten kansanlaulujen – Karjalan kunnailla, Viheriäinen maa, Niin kauan minä tramppaan ym. – lisäksi kuullaan Ahti Sonnisen ihana laulusarja Seitsemän laulua unkarilaisiin kansanrunoihin sekä Antonin Dvorakin tunteikas laulusarja Zigeunermelodien – Mustalaislauluja.
Marian kehtolaulu
Kaunis kokonaisuus kehtolauluja ja Ave Marioja eri säveltäjiltä, mm. Merikanto, Madetoja, Kuula, Järnefelt, Brahms, Caccini, Verdi, Schubert. Näitä Laura Pyrrö on esittänyt mm. Haminassa, Lieksassa ja Kirkko Soikoon! -festivaalilla Helsingissä.